همیشه تهیه محصولات سالم برای خانواده دغدغه بوده است که این امر سبب می شود تا حتی در مورد رب گوجه فرنگی هم انواع خانگی را در اولویت تهیه قرار دهیم.
این که یک محصول غذایی چقدر سالم باشد، تا حدود زیادی به این بر می گردد که طرز تهیه آن ها چگونه بوده است. مثلاً برای تهیه رب گوجه خانگی این که سالم تر از انواع رب گوجه فرنگی صنعتی باشد، مراحل تغلیظ بر روی حرارت هر چند مستقیم است، باید در ظروف مسی انجام شود. در حالی که اغلب خانم های خانه از جوشاندن در دیگ های آلومینیومی استفاده می کنند که با توجه به اسیدی بودن گوجه سبب ترکیب شدن این آلیاژ با رب گوجه شده و خطراتی را برای سلامت خواهند داشت.
رب گوجه فرنگی خانگی سالم همچنین از گوجه هایی تشکیل شده است که رسیده هستند ولی کپک نداشته و حتی قسمت سبز هم ندارند. زیرا هر دو این موارد سمی هستند. طرز تهیه رب گوجه در مراحل بعدی از آب گیری تا تغلیظ و افزودن نمک مشابه می باشد.